Care sunt beneficiile consumului de miere de Manuka?
Mierea de Manuka are în mod natural un conţinut bogat în Metilglioxal (MGO™), un compus ce îi oferă o putere antibacteriană cu totul neobișnuită. MGO™ se găsește în mai multe sortimente de miere, însă cea mai mare concentrație se află în nectarul florilor de Manuka.
O altă componentă ce îi oferă mierii de Manuka calități terapeutice este peroxidul de hidrogen, care este responsabil pentru calitățile antibiotice ale mierii, clasând-o drept unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.
Mierea de Manuka este eficientă în ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate:
Sistem digestiv: aciditate și reflux gastric, arsuri la stomac, bacteria Helicobacter Pylori (responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale), afecțiuni gastro intestinale, paraziți intestinali, gastroenterită
Afecțiuni bacteriene: infecții cu stafilococ auriu, reducerea inflamațiilor, candidă, efect antibiotic, potențează acțiunea radioterapiei în tratarea unor forme de cancer, rinită, ciuperci ale unghiilor, piciorul atletului, miros neplăcut al gurii, eliminarea plăcii dentare
Îngrijire externă: eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri de gradul I și II, leziuni, cicatrici, plăgi chirurgicale infectate, afecțiuni parodontale, gingivită, efect anticarii, ulcerații ale pielii, foliculită de la epilare sau bărbierit, înțepături insecte, herpes, iritație scutec